Seizoen 2023 Danny’s Racing Team

1ste ronde ging van start in Santa Pod Raceway UK.

Met een nieuwe funny car look begon het nieuwe seizoen. Het weer was fantastisch en door  het verlengde weekend in de UK waren er enorm veel fans aanwezig.

Met een 5.50 sec/run zette het team de beste tijd in de kwalificatie ronde en werd zo top qualifyer.

Een persoonlijke overwinning was dat het team erin slaagde om een nieuw track record van 427.50 km te plaatsen.

Helaas waren er ook enkele problemen. Door de hoge snelheid was de spoiler gaan vliegen en diende deze terug geplakt en geschroefd te worden. We hadden problemen met de oliedruk, de oliefilter en pomp werden vervangen. De koppakking van de motor begaf het en ons luik ging vliegen en diende er een motorwissel te gebeuren en dan brak de dag van de wedstrijd aan.

Sandro Bellio tegen Silvio Strauch,  Sandro als eerste weg met een super reactie van 0.04 sec en een behoorlijke 60 foot tijd van 0.94 sec. Dat zag er goed uit en dan… vertraagde de FC en was de wedstrijd voorbij. De luchtfles om te kunnen schakelen had het begeven en zo was er geen 2de en 3de versnelling.

Na al de vorige problemen kon dit er ook nog bij. Een weekend om snel te vergeten..

De wedstrijd eindigt voor het team met een 3de plaats in het kampioenschap.

 

2e ronde start in de Tierp Arena in Zweden.

Na een reis van 2 dagen inclusief een ferry komt het team aan. De zon is van de partij en helaas ook een hele zwerm bijtende insecten. Dit weekend zijn er 5 kwalificatieruns ipv 4, daar doen we het voor.

1ste ronde 5.84 sec dat was niet goed. Direct na de start tire shake, de FC is niet te houden.

2de ronde opnieuw tire shake na de 60 foot is het voorbij.

3de ronde daar is ons oliedruk probleem terug en wij slaan deze ronde over

4de ronde een slechte 60 foot tijd en daar is de tire shake terug

5de ronde weer  tire shake, het begint saai te worden…

 

Dag van de wedstrijd, de zon is van de partij en wij zijn er klaar voor.

Kwart finale, ronde tegen Johnny Oksa, onze rijder is wakker, 0.01 sec reactie tegen Johny zijn 0.19sec reactie. Dat ziet er goed uit…maar het wil niet meevallen. Na zoveel jaren te racen sneuveld onze eerste blower riem en de wedstrijd is voor ons voorbij…

Met nog 2 eliminaties te rijden is het onmogelijk voor het team om nog kans te maken op de Europese titel 2023. Toch na al de tegenslagen zijn de weergoden ons gunstig gezind en het begint te regenen. Rond 15u wordt de wedstrijd afgelast en stranden we met 60 punten na de nummer 1, alles is nog mogelijk….

 

Met een 3de plaats in het kampioenschap kijken we uit naar de volgende 3 races in Zweden, Hockenheim en de Finale in Santa Pod

3de Ronde in Tierp Zweden

Storm Hans vergezelde ons op onze reis naar Tierp. Het zag er niet goed uit en helaas was het grootste deel van het weekend verregend.

Vrijdag konden we tussen de regen door 2 keer kwalificeren met een eerste tijd van 5.80 sec.Tweede ronde ging de FC hevig van start en raakte de muur, dat zag er erg uit en het team verwachtte grote schade. Gelukkig viel dit mee en konden we met de nodige herstillingen uitkijken naar de 3de ronde op zaterdag. Helaas hing er nog altijd veel regen in de lucht. 3de ronde , Sandro voelde tijdens de run iets ongewoons aan de FC en besloot gas te lossen. Dat was een wijze beslissing om erger te voorkomen. 

Wij moesten het dit weekend doen met 3 rondes, omdat de track te vochtig was.

Zaterdag op zondagnacht hield de regen niet op en de dag ontwaakte met mizerig, grijs weer.

Het leek dat de wedstrijd in het water viel, maar rond 15u kwam hier en daar een beetje blauwe lucht en de bewolking trok volledig weg. De Tierp crew prepareerde de track en rond 18u kon de wedstrijd beginnen.

Sandro Bellio versus Tony Bryntesson, Funny Car tegen Dragster. Beste 60 foot tijd voor Sandro dit weekend maar helaas niet genoeg om de dragster te verslaan.

De wedstrijd is over en de titel van Europees Kampioen is nog wat verder buiten bereik.

Volgende ronde in Hockenheim 25-27 augustus. Het team en de FC staan klaar om daar de overwinning te behalen en heel misschien is er nog een kans op de titel..

 

 

andere verslagen

Na de winst van de Main Event en een aangename voorsprong in punten wachtte ons een lange zomer zonder races. Nadat de race in Finland werd geannuleerd volgde ook de Nationals race in Zweden.

Eindelijk na 2 jaar pandemie is her zover, dragrace seizoen 2022 is van start gegaan met een eerste winst voor Danny's Racing Team tijdens de Main Event in Santa Pod UK. Met een run van 5.48 sec slaagde het team erin om1 van de snelste runs on the track te rijden. Met het hoogst aantal punten in het klassement kijkt het team vol verwachting uit naar de volgende race op 13 - 15 augustus in deTierp Arena in Zweden.

Steun ons raceteam en koop een T shirt, prijs 20 euro!

Nieuws

Wij hebben een nieuw record behaald Tierp Zweden 2017 5.44 sec 1/4 mls

Track record  Alastaro Finland 2018  5.48 sec/1/4 mls

Track record Hockenheim Duitsland 2018 5.49 sec /1/4 mls

13.08.2018 13:25

Nieuwe website voor Danny Cars

30.05.2014 12:44

BEKIJK EVENEMENTEN LIVE!