Dyno Unlimited

No money no honey...no honey no love.
No Dyno no development...no development no win

Nergens wordt meer over gepraat en gefantaseerd tussen racers en carfreaks dan over het vemogen van hun motor, en het aantal PK’s die geproduceerd worden.
Het zijn echter niet de PK’s die wedstrijden winnen, maar wel het koppel dat een motor produceert, en de manier waarop je dat koppel kan inzetten tijdens de wedstrijd. Dit geldt voor alle vormen van racen, van Formule 1 over Rally tot Dragracen… De enige betrouwbare manier om deze gegevens te meten en te interpreteren is met een engine dyno.

Bij Dyno Unlimited staat een in Europa unieke engine dyno, geschikt voor het testen en tunen van alle soorten motoren met vermogens tot meer dan 3000 pk! Het toestel heeft zijn naam niet gestolen: de Superflow Black Widow zorgt ervoor dat je de concurrentie genadeloos doodt met het krachtigste gif: kennis!
Meten is weten, en het is beter te weten voor je het circuit opdraait, dan ter plaatse de schade te moeten meten. Vele racers testen hun dure motoren voor de eerste keer op de racetrack zelf, met een ongelofelijk beperkte set middelen om pijnlijk motorfalen te voorkomen, met dure herstellingen als gevolg. Op een engine dyno zit je in een maximaal gestructureerde omgeving die alle parameters van de motor nauwgezet en realtime volgt, met de mogelijkheid om onmiddellijk in te grijpen als er wat fout loopt.

Gedetailleerde rapporten over koppel en vermogen bij elk toerental, de mogelijkheid om de motor stap voor stap te tunen, en onmiddellijk relevante resultaten op het scherm toveren die je ondubbelzinnig aanwijzen of de aanpassingen het gewenste resultaat hebben. Je vertrekt al met voorsprong aan de start van elke wedstrijd!
Met een opgenomen vermogen van meer dan 3000 PK kan de Black Widow alle vormen van race en straatmotoren aan. Maak de juiste keuze en neem voorsprong op de tegenstand. Sta zelfverzekerd aan de start van je volgende race en laat alle harde werk en investering niet in rook opgaan!

Dyno Unlimited biedt een nieuwe, moderne testfaciliteit met de meest recente apparatuur en software, een bulletproof omgeving en elke gewenste vorm van ondersteuning, zowel technisch als praktisch.

Neem contact met ons voor een vrijblijvend voorstel.

www.facebook/com DynoUnlimited

 

Nieuws

Wij hebben een nieuw record behaald Tierp Zweden 2017 5.44 sec 1/4 mls

Track record  Alastaro Finland 2018  5.48 sec/1/4 mls

Track record Hockenheim Duitsland 2018 5.49 sec /1/4 mls

13.08.2018 13:25

Nieuwe website voor Danny Cars

30.05.2014 12:44

BEKIJK EVENEMENTEN LIVE!

verslagen

Na de winst van de Main Event en een aangename voorsprong in punten wachtte ons een lange zomer zonder races. Nadat de race in Finland werd geannuleerd volgde ook de Nationals race in Zweden.

Eindelijk dinsdag 9 augustus ging het richting Zweden. Helaas konden we hier geen punten halen, tijdens de 3de kwalificatieronde maakte een slechte cilinderkop dichting een einde aan onze wedstrijd. Door alle safety die we door de jaren heen hebben moeten aanschaffen, en hebben verbeterd, was Sandro gelukkig ongedeerd. Maar door de enorme vuurzee die ontstond ,stond de FC letterlijk in brand en de schade was  ongezien. Alle elektronica was verbrandt, brandblussers waren leeg, en door de enorme hitte was er grote schade aan de carbon van de body.

Ons seizoen was over, dit konden we nooit “race” klaar krijgen . Daar wij pas dinsdag avond 16 augustus terug thuis waren en de week erop naar Hockenheim moesten vertrekken voor de NitrOlympx was er gewoon te weinig tijd.

Zoals het altijd gaat in onze “ Geef nooit op” boek en na een nachtje slapen werd er beslist om de FC nog tijdens de race op zondag volledig op te kuisen en de schade op te nemen.

Vrienden werden opgetrommeld om ons bij te staan bij thuiskomst en de volgende race mogelijk te maken. Overdag werken in de zaak en ‘s avonds door gaan tot alles klaar is..

En dan vol goede moed vertrekken naar Hockenheim !

 

Wat een weekend was dat, een bakoven was er niets tegen. Zeer moeilijke omstandigheden om de FC te tunen en de eerste 3 kwalificatieruns lukte het niet om een degelijke tijd neer te zetten en zo stonden we laatste gekwalificeerd. Maar zaterdagnamiddag viel de puzzel ineen en werd er een super tijd van 5.57 sec/1/4mls gereden en de top qualifier positie ingenomen.

1ste eliminatie ronde was een bye run en wie denkt dat het team deze niet gebruikt kent ons niet, natuurlijk gaan we ervoor en met een 5.53 sec kwamen wij in de halve finale Silvio Strauch tegen. Door een fout met de kerstboom werd zijn kant niet geactiveerd en moest er een re-run gereden worden. Met opnieuw een 5.58 sec run had Sivio geen kans tegen het team  en kwamen we onze goede vriend Johnny Lagg in de Finals tegen en met een 0.01 sec verschil werd hij winnaar van de NitrOlympx.

Wat een run van onze rijder Sandro Bellio!

 

De Fia Euro Finals in Santa Pod UK, met maar 12 punten voorsprong op Johnny Lagg was de spanning enorm. Na 3 jaar was het publiek massaal aanwezig, en het beloofde een fantastisch weekend te worden. Vrijdag 1ste kwalificatiedag, slechte run van 6.31 sec en laatste gekwalificeerd. Zaterdag helaas ook maar 1 kwalificatieronde maar met een super 5.48 sec run als top qualifier naar de finale dag.

Danny’s Racing Team en Jonny Lagg nek aan nek race, allebei moeten ze de eerste ronde winnen en Linn, de nummer 3, moet de Fia Euro Finals winnen als het team de eerste ronde verliest en Johnny de halve finale.

In de eerste ronde komt het team Silvio Strauch tegen, en met een reactietijd van 0.01 sec en een run van 5.827sec verslaat het team Silvio. Jonny Lagg komt Linn tegen en verslaat haar. Het kampioenschap ligt nog altijd open…

Halve finale, geen tegenstander voor het team en met een 5.50 sec run zet het team de betere tijd en mag de baan kiezen in de finale tegen Jonny Lagg.

Finale, degene die winnaar van de Fia Euro finals wordt is in een weg  de European Champioen 2022. De spanning is te snijden , de lichten beginnen te lopen, ja …met een 0.05 sec reactie tijd en een uitstekende 5.51 sec run is de voortgezette kampioen 2022 gekend.

Wij danken iedereen voor alle steun en vriendschap en we kijken uit naar een nieuw seizoen!

Dank aan onze sponsoren EVcharge, Molinari, Reid Rockers, Danny Cars, DynoUnlimited

 

 

 

Eindelijk na 2 jaar pandemie is her zover, dragrace seizoen 2022 is van start gegaan met een eerste winst voor Danny's Racing Team tijdens de Main Event in Santa Pod UK. Met een run van 5.48 sec slaagde het team erin om1 van de snelste runs on the track te rijden. Met het hoogst aantal punten in het klassement kijkt het team vol verwachting uit naar de volgende race op 13 - 15 augustus in deTierp Arena in Zweden.

Steun ons raceteam en koop een T shirt, prijs 20 euro!