Verslagen

1ste ronde ging van start in Santa Pod Raceway UK.

Met een nieuwe funny car look begon het nieuwe seizoen. Het weer was fantastisch en door  het verlengde weekend in de UK waren er enorm veel fans aanwezig.

Met een 5.50 sec/run zette het team de beste tijd in de kwalificatie ronde en werd zo top qualifyer.

Een persoonlijke overwinning was dat het team erin slaagde om een nieuw track record van 427.50 km te plaatsen.

Helaas waren er ook enkele problemen. Door de hoge snelheid was de spoiler gaan vliegen en diende deze terug geplakt en geschroefd te worden. We hadden problemen met de oliedruk, de oliefilter en pomp werden vervangen. De koppakking van de motor begaf het en ons luik ging vliegen en diende er een motorwissel te gebeuren en dan brak de dag van de wedstrijd aan.

Sandro Bellio tegen Silvio Strauch,  Sandro als eerste weg met een super reactie van 0.04 sec en een behoorlijke 60 foot tijd van 0.94 sec. Dat zag er goed uit en dan… vertraagde de FC en was de wedstrijd voorbij. De luchtfles om te kunnen schakelen had het begeven en zo was er geen 2de en 3de versnelling.

Na al de vorige problemen kon dit er ook nog bij. Een weekend om snel te vergeten..

De wedstrijd eindigt voor het team met een 3de plaats in het kampioenschap.

 

2e ronde start in de Tierp Arena in Zweden.

Na een reis van 2 dagen inclusief een ferry komt het team aan. De zon is van de partij en helaas ook een hele zwerm bijtende insecten. Dit weekend zijn er 5 kwalificatieruns ipv 4, daar doen we het voor.

1ste ronde 5.84 sec dat was niet goed. Direct na de start tire shake, de FC is niet te houden.

2de ronde opnieuw tire shake na de 60 foot is het voorbij.

3de ronde daar is ons oliedruk probleem terug en wij slaan deze ronde over

4de ronde een slechte 60 foot tijd en daar is de tire shake terug

5de ronde weer  tire shake, het begint saai te worden…

 

Dag van de wedstrijd, de zon is van de partij en wij zijn er klaar voor.

Kwart finale, ronde tegen Johnny Oksa, onze rijder is wakker, 0.01 sec reactie tegen Johny zijn 0.19sec reactie. Dat ziet er goed uit…maar het wil niet meevallen. Na zoveel jaren te racen sneuveld onze eerste blower riem en de wedstrijd is voor ons voorbij…

Met nog 2 eliminaties te rijden is het onmogelijk voor het team om nog kans te maken op de Europese titel 2023. Toch na al de tegenslagen zijn de weergoden ons gunstig gezind en het begint te regenen. Rond 15u wordt de wedstrijd afgelast en stranden we met 60 punten na de nummer 1, alles is nog mogelijk….

 

Met een 3de plaats in het kampioenschap kijken we uit naar de volgende 3 races in Zweden, Hockenheim en de Finale in Santa Pod

3de Ronde in Tierp Zweden

Storm Hans vergezelde ons op onze reis naar Tierp. Het zag er niet goed uit en helaas was het grootste deel van het weekend verregend.

Vrijdag konden we tussen de regen door 2 keer kwalificeren met een eerste tijd van 5.80 sec.Tweede ronde ging de FC hevig van start en raakte de muur, dat zag er erg uit en het team verwachtte grote schade. Gelukkig viel dit mee en konden we met de nodige herstillingen uitkijken naar de 3de ronde op zaterdag. Helaas hing er nog altijd veel regen in de lucht. 3de ronde , Sandro voelde tijdens de run iets ongewoons aan de FC en besloot gas te lossen. Dat was een wijze beslissing om erger te voorkomen. 

Wij moesten het dit weekend doen met 3 rondes, omdat de track te vochtig was.

Zaterdag op zondagnacht hield de regen niet op en de dag ontwaakte met mizerig, grijs weer.

Het leek dat de wedstrijd in het water viel, maar rond 15u kwam hier en daar een beetje blauwe lucht en de bewolking trok volledig weg. De Tierp crew prepareerde de track en rond 18u kon de wedstrijd beginnen.

Sandro Bellio versus Tony Bryntesson, Funny Car tegen Dragster. Beste 60 foot tijd voor Sandro dit weekend maar helaas niet genoeg om de dragster te verslaan.

De wedstrijd is over en de titel van Europees Kampioen is nog wat verder buiten bereik.

Volgende ronde in Hockenheim 25-27 augustus. Het team en de FC staan klaar om daar de overwinning te behalen en heel misschien is er nog een kans op de titel..

 

 

Na de winst van de Main Event en een aangename voorsprong in punten wachtte ons een lange zomer zonder races. Nadat de race in Finland werd geannuleerd volgde ook de Nationals race in Zweden.

Eindelijk dinsdag 9 augustus ging het richting Zweden. Helaas konden we hier geen punten halen, tijdens de 3de kwalificatieronde maakte een slechte cilinderkop dichting een einde aan onze wedstrijd. Door alle safety die we door de jaren heen hebben moeten aanschaffen, en hebben verbeterd, was Sandro gelukkig ongedeerd. Maar door de enorme vuurzee die ontstond ,stond de FC letterlijk in brand en de schade was  ongezien. Alle elektronica was verbrandt, brandblussers waren leeg, en door de enorme hitte was er grote schade aan de carbon van de body.

Ons seizoen was over, dit konden we nooit “race” klaar krijgen . Daar wij pas dinsdag avond 16 augustus terug thuis waren en de week erop naar Hockenheim moesten vertrekken voor de NitrOlympx was er gewoon te weinig tijd.

Zoals het altijd gaat in onze “ Geef nooit op” boek en na een nachtje slapen werd er beslist om de FC nog tijdens de race op zondag volledig op te kuisen en de schade op te nemen.

Vrienden werden opgetrommeld om ons bij te staan bij thuiskomst en de volgende race mogelijk te maken. Overdag werken in de zaak en ‘s avonds door gaan tot alles klaar is..

En dan vol goede moed vertrekken naar Hockenheim !

 

Wat een weekend was dat, een bakoven was er niets tegen. Zeer moeilijke omstandigheden om de FC te tunen en de eerste 3 kwalificatieruns lukte het niet om een degelijke tijd neer te zetten en zo stonden we laatste gekwalificeerd. Maar zaterdagnamiddag viel de puzzel ineen en werd er een super tijd van 5.57 sec/1/4mls gereden en de top qualifier positie ingenomen.

1ste eliminatie ronde was een bye run en wie denkt dat het team deze niet gebruikt kent ons niet, natuurlijk gaan we ervoor en met een 5.53 sec kwamen wij in de halve finale Silvio Strauch tegen. Door een fout met de kerstboom werd zijn kant niet geactiveerd en moest er een re-run gereden worden. Met opnieuw een 5.58 sec run had Sivio geen kans tegen het team  en kwamen we onze goede vriend Johnny Lagg in de Finals tegen en met een 0.01 sec verschil werd hij winnaar van de NitrOlympx.

Wat een run van onze rijder Sandro Bellio!

 

De Fia Euro Finals in Santa Pod UK, met maar 12 punten voorsprong op Johnny Lagg was de spanning enorm. Na 3 jaar was het publiek massaal aanwezig, en het beloofde een fantastisch weekend te worden. Vrijdag 1ste kwalificatiedag, slechte run van 6.31 sec en laatste gekwalificeerd. Zaterdag helaas ook maar 1 kwalificatieronde maar met een super 5.48 sec run als top qualifier naar de finale dag.

Danny’s Racing Team en Jonny Lagg nek aan nek race, allebei moeten ze de eerste ronde winnen en Linn, de nummer 3, moet de Fia Euro Finals winnen als het team de eerste ronde verliest en Johnny de halve finale.

In de eerste ronde komt het team Silvio Strauch tegen, en met een reactietijd van 0.01 sec en een run van 5.827sec verslaat het team Silvio. Jonny Lagg komt Linn tegen en verslaat haar. Het kampioenschap ligt nog altijd open…

Halve finale, geen tegenstander voor het team en met een 5.50 sec run zet het team de betere tijd en mag de baan kiezen in de finale tegen Jonny Lagg.

Finale, degene die winnaar van de Fia Euro finals wordt is in een weg  de European Champioen 2022. De spanning is te snijden , de lichten beginnen te lopen, ja …met een 0.05 sec reactie tijd en een uitstekende 5.51 sec run is de voortgezette kampioen 2022 gekend.

Wij danken iedereen voor alle steun en vriendschap en we kijken uit naar een nieuw seizoen!

Dank aan onze sponsoren EVcharge, Molinari, Reid Rockers, Danny Cars, DynoUnlimited

 

 

 

Eindelijk na 2 jaar pandemie is her zover, dragrace seizoen 2022 is van start gegaan met een eerste winst voor Danny's Racing Team tijdens de Main Event in Santa Pod UK. Met een run van 5.48 sec slaagde het team erin om1 van de snelste runs on the track te rijden. Met het hoogst aantal punten in het klassement kijkt het team vol verwachting uit naar de volgende race op 13 - 15 augustus in deTierp Arena in Zweden.

Steun ons raceteam en koop een T shirt, prijs 20 euro!

Yeahhhh!  Voor de 1ste keer in de geschiedenis is een Belgisch Team Europese Kampioen Dragrace. Uitstekende resultaten, snelste tijden, beste kwalificaties, perfect team work, doorzettings vermogen, geen schade wat wil een team meer!!

 

6de ronde finale Santa Pod uk, runner up!

1ste race voor Danny's Racing Team vanaf 19-21 augustus in Hockenheim. Blown Alcohol Hemi is getest op Dyno Unlimited van Danny Cars en het team is zeer tevreden. Dit weekend wordt de hemi volledig terug opgebouwd , opgestart en de truck geladen zodat we woensdag richting de aktie kunnen vertrekken. Donderdag is rustdag met enkel opbouw van de pit, opstarten van de FC en algemene keuring. Vanaf vrijdag nitro power...graag zien we jullie daar....

We are almost ready with the Funny Car and packing the Truck 

Tuesday we are closing at 16h and heading to Calais
Thursday is test day at Santa Pod where we are going to make our first run
Friday we are a day off and watching the sportsman classes and catch up with the other race teams
Saturday and Sunday we are qualifying for the finals on Monday

 

The last race of the season started for Danny’s Racing Team on Wednesday with some testing. We were able to make 4 runs during testday. As it seemed that the data from Tierp were not working at Santa Pod, we had to start from scratch. After 4 runs we at least had a starting point for the qualifications.

How fantastic. Sun, sun and sun in Santa Pod for the final weekend of the European Championship. The team arrived on Thursday and made everything ready to put down some good runs. But in the first qualification Danny’s car suffered a broken transmission. In the second run of the day Danny had to drive through shake and the car was moving to the left and to the right. Still a nice 5,98 sec.

When we left Tierp in June we couldn’t imagine that we would be back here in August. After the crash we thought that the season was over for us. But with a lot of hard work and help from several people the body and the chassis were repaired and the car received a new paint.

After winning the first round at Santa Pod we are looking forward to race at the nice state of the race arena at Tierp, in Sweden.
On the way over Danny's Racing Team Made a stop by Dan Larsen in Denmark. Dan offered to help restore the body after it was damaged in Santa Pod

Fifth and last round of the FIA European Championship 2011.

After 2 months we're back on the track for the 4th round of the FIA European Championship. at Hockenheim. It's the closest track for us and we were looking forward to an exciting weekend of racing.

The second round of the FIA European Championship took place at the brand new track in Tierp, 100 km to the north of Stockholm. What an amazing place!!
A very long drive (2 days, 1800 km) but well worth it. A nice place with a well prepared track, everything well organised and a perfect spot for dragrace fans to watch the races from the
grandstands. On top of that we had 3 days of sunshine and very hot weather.

Season 2011 started with the first round of the FIA European Championship in Santa Pod, England. Danny's Racing Team was planned to make some testruns on Thursday, but unfortunately it rained, so racing was impossible. On Saturday qualification began. It was very windy but dry. On the first run Danny went into stage

Already the last race of the  European season. So the team took the opportunity to make some extra runs during the Pro Peak Performance Day on Wednesday. Danny's first run was a nice 5,92 sec. There were some troubles with the chutes as they entangled, so we knew that the chute-problem was still not resolved. During the second pass, Danny's car hit shake immediately after the start and he had to shut off.

Danny's Racing Team went with no less than 4 racers to the Dutch Finals in Drachten. Danny to make some testruns with his Top Methanol Funny Car, Mario drove his Chevrolet Monza in the Pro ET class, Sandro competed in Super Pro ET with his Chevrolet Bel Air Funny Car andChristiano made his debute on a Junior Dragbike. With a 0.027 reaction time he was second qualifyer at the end of day two.

After all the troubles earlier this season we were anxious to start racing in Hockenheim. We couldn't find the right setup for our new combination at Mantorp, so we hoped to get it done this weekend.

After all the damage we suffered at the Easter Thunderball and the Main Event, it was not easy to get ready for the 3th round of the European Championship. The car needed a new engine and lots of other parts. The last parts arrived just in time and the truck left for Sweden on Tuesday evening.

But our season didn't start the way we hoped. After the damage we had at Easter our engine needed to be repaired but it  wasn't ready in time for the first round. Graham Ellis had a spare engine and he wanted us to use it during the main event, we also got some pistons and rods from Dan Larsen. The engine was installed and we were ready for some testing. On Thursday we did two testruns, 60ft times looked great.

During the first round of the UEM Championship Danny's Racing Team was invited to make some demo-runs. So along with a few other cars we made the trip to Kunmadaras in Hungary. This was the second year that the bikes had a championship round on this track. And Kunmadaras is actually a perfect place to become a future FIA event.

As mentioned earlier Danny's Racing Team went to the National Finals in the UK. Not with Danny's Funny Car, but with Sandro's '55 Bel Air Funny Car to compete in Super Pro ET.

For the last round of the European Championship we went to Santa Pod, this time with perfect weather for good racing.

On the first qualifying day we were struggling with heavy tire shake and wheel spin. In the 3rd run on Saturday the same story. The car went aggressively of the line but went immediately into tire shake. We had to come up with a different plan for the last qualifying run.

Danny's Racing team spend last weekend at the NitrOlympx  in Hockenheim. Already the fourth round of the FIA European Championship and as every year it is very nice to see so many Belgian supporters here at this event. The weather was great during the races, not warm, but hot, very hot!!

The 3rd FIA round of the European Championship was in Mantorp Park Sweden. Like every season we are looking forward to experience the great atmosphere again at the Veidec Festival. The team arrived on Wednesday and prepared the Funny Car on Thursday.

After a long drive of 1900km and a ferry for 8 hours, the team finally arrived at Alastaro circuit on Thursday. The weather was great and we spend the day with preparing the car for the second FiA round of the season. Here in Finland it' is always a little bit strange in the evening, you are waiting for the night and darkness to come, but it doesn't.

We had a great couple of days at the Main Event with ups and downs. First thing, the weather: lot's of sun and not a drop of rain during the whole weekend. This is one of the most important elements we need for racing, and very much wanted at Santa Pod after the bad weather we had the last few years.

Danny's Racing Team spent last weekend at the 17th Drag Power Show at Mirecourt in France. The team took the two Funny cars ,the Dodge Charger and Sandro's Chevrolet Bel Air, to do some demo-runs during the Super Show in the afternoon and at night.
 
The weather was sunny, the crowd was enthusiast and we had a great time. 
 

Last weekend a new dragracing season started for Danny Bellio and his team. During off season a lot of work was done on the funny car and truck and some new parts (body, clutch…) have been installed. So the car was ready to do a first outing on the track at Santa Pod.              

This was certainly not the weekend we agined for ending our drag racing season.
We spend 3 days waiting for the rain to stop. The track crew didn't stop working trying to get the track race ready. Once they managed to get it dry, the rain came down again.

Last weekend we had a 'première' at the Drachten Finals. Danny's racing team appeared at the track with two Funny Cars. Danny was their with the Top Methanol Funny Car, Sandro (Chief mechanic for the TMFC) brought his newly acquired '55 Chevrolet Bel Air to the track.

Fourth round of the European Championship. Arrival on Thursday under a superb and cloudless sky. Promising!, but by nightfall dark clouds gather over the circuit and moments later it is raining cats and dogs... It takes until friday late afternoon before the first run can be made and the FIA classes are up first.

There is a great feeling about this race, and we are all ready to rumble! First qualifying run, and we are in the second pairing, nice burnout but when we get back to the starting line a problem arises: there is oil on the strip at 60ft and around the 1/8 mls traps. We are forced to abandon the qualifying run but upon inspection later, no oil leak can be found on the funny car.

Tuesday night we left for Alastaro, Finland. A 1880 km journey and 10 hours of ferry later we arrived at the track... The weather was lovely with plenty of sunshine, too bad only 6 funny cars were competing in the race.

Over the last week-end, Danny's Racing Team attended the Dutch Dragracing opening event at the new strip in Drachten, Holland. We were really surprised with the excellent changes that have been made to the track, which now looks like some real fast times will be possible in the future, and a beautiful location for the drivers as well! There were grandstands for the public and the organizing Explosion Team was very professional!

Danny's Racing Team was there, the European presentation of the all new and exclusive Yamaha V-Max 2009 for the international press! A mega show with dragsters and jet planes, in which Danny played a major role!

The first FIA event that we have been waiting for all winter!

It was lovely racing weather in Chambley, and we shared the pit area with Lisa Selles and her junior dragster. The junior dragster has a really impressive team this week-end! We have to perform 1 show run each day, so we have spare time to go and see the action from the stands at the strip.

The Funny Car is ready for test runs and we had a nice opportunity to do our first test runs at Easter Thunderball at Santa Pod. Unfortunately the weather was so bad, we were unable to unpack the necessary gear because of the strong winds and rain. Friday some sportsman classes did some runs between showers. 

Was a wonderful week-end for young and old. The funnycar was started a few times, which drew crowds of people, but the most exciting moment was the burnout Danny made on Saturday. To test the rear axle for Luckau Danny decided to make a burnout test. All went as planned and the huge display of smoke, noise and power was on everyone's lips for the rest of the week-end...

A week-end we will remember for a long time, but for the wrong reasons! An object that was in the middle of the shutdown area (unbelievable but sadly true...) wrecked the cars front right side. Luckily our good Dutch friends Jaap and Jan where in Luckau, and they mobilized another friend that took care of the body and repaired the damage in the next two days so that we could attend the Chambley Power Show the next week-end! 
  
We cannot thank Francil, Jaap and Jan enough for the 2 days and nights they spent working on the body. Respect!

Dinsdag avond half 5, tijd om richting Zweden te vertrekken! De bus is gepakt en gezakt. Iedereen van het team is aan boord. De rit wordt gestart en de sfeer bij Danny's Racing Team zit er goed in. Iedereen gelooft erin dat we het goed zullen doen.

Woensdag avond half 7, na een drukke dag in de shop was het eindelijk tijd om de gepakte en gezakte bus "on the road" te brengen. Om half elf zouden we de boot op kunnen in Calais richting Dover. Om vandaaruit richting UK te rijden, waar de mooie dragracestrip Santa Pod ligt.

Vrijdagavond half 6, stralende zon aan de hemel! Danny's Racing Team staat klaar om richting strip te rijden. De strip van Chambley. 

Tijd voor een eerste test op een goed geprepareerde baan, met veel grip. Resulaat: een verpulvering van onze persoonlijke besttijd van 4,68 seconden naar 4,14 seconden en 287 km/h over de 1/8 mijl! U leest er alles over in het verslag van de Drachten MPM Internationals.

De eerste echte test voor de nieuwe motorcombinatie verliep zoals verhoopt! U leest er alles over in in het weekendverslag van Le Pechereau 2005.

Nieuws

Wij hebben een nieuw record behaald Tierp Zweden 2017 5.44 sec 1/4 mls

Track record  Alastaro Finland 2018  5.48 sec/1/4 mls

Track record Hockenheim Duitsland 2018 5.49 sec /1/4 mls

13.08.2018 13:25

Nieuwe website voor Danny Cars

30.05.2014 12:44

BEKIJK EVENEMENTEN LIVE!